onsdag 29. september 2010

Pax slipper å trekke tanna likevel :)

Tanna som skulle trekkes datt ut av seg selv i går kveld. Merkelig egentlig. Har prøvd å rugge på den flere ganger i det siste, og den satt helt fast. Hjørnetanna på motsatt side derimot var løs og vi fikk den ut med drakamp og gnaging på bein. Men da var i hvertfall det problemet ute av verden :)

Vi fortsetter med sjampokuren for utslettet i ei uke til, og drar inn til kontroll neste uke. Får se hvordan det ligger an da. Sjampoen har jo fungert veldig bra til nå, så håper fortsatt å slippe antibiotika. 

tirsdag 28. september 2010

Etterkontroll av hudinfeksjonen

I dag var vi inne til etterkontroll. Det var en annen dyrlegedame enn forrige gang. Likte hun vi møtte sist bedre, men det gikk da greit i dag også.
Utslettet er nesten borte, men vi fortsetter med sjampokur ei uke til for å bli kvitt det som er igjen. Den har hatt såpass god virkning at det virker lurt å fortsette med den. Dyrlegedamen ymtet frampå om antibiotika, men vil se det an litt til før det eventuelt blir aktuelt.


I tillegg kikket dyrlegen på tennene hans. Den ene hjørnetanna må trekkes. Den sitter bom fast, og den nye har kommet ganske mye ned nå. Så på torsdag skal lillegutt inn til tanntrekking. Skal levere han inn kl 8 på morgenen og hente han rundt kl 15. Skal bli spennende å se hvordan han takler det.. Gruer meg litt kjenner jeg. Men det går vel sikkert bra det også.


Med det samme han er inne til tanntrekking, skal dyrlegedamen få en annen dyrlege også til å se på utslettet hans og få en second opinion på om det er nødvendig med antibiotika, og hvor lenge vi skal fortsette sjampokuren. Så dette blir spennende..  

Men uansett så klør lillegutt mye mindre nå og er mye mindre plaget av utslettet :) Almentilstanden har vært fin hele tiden, så han har ikke vært "syk" annet enn kløen. Og heldigvis er det ikke smittsomt. Bare litt til nå, så er vi nok kvitt hele greia :)

fredag 17. september 2010

Nabolaget vårt

Litt av hagen "vår"
Vi bor som kjent i blokk. Ikke høyblokk, men i lavblokk. Altså har vi ingen egen hage. Vi bor jo også relativt sentralt i byen, så vi må kjøre bil for å komme oss til steder vi kan gå i skogen og virkelig kose oss. Men nabolaget vårt er ikke så værst å ha hund i likevel. Det er det tydeligvis flere enn oss som synes for det kryr av hunder her. Naboen over gangen har for eksempel en diiigen bordeaux dogge hannhund. I resten av blokka er det en kelpie, en gjeterhundmix, en cairnterrier, en bichon frisé og en labrador. Og det er bare i blokka vår. I naboblokka er det blant andre en fyr som har tre(!) grand danoiser og en terrier. Aner ikke hvordan han får plass, leiligheten hans er jo lik som vår, altså ikke særlig stor.
På en av lekeplassene (argh, de ørene!)

Anyways, det jeg skulle skrive om var egentlig uteområdene her. Som sagt i en tidligere blogg har vi en kjempefin felleshage utenfor blokka her. Det er vel egentlig en park, men jeg kaller den for hagen vår. Den er kjempefin til tisseturer og små lufteturer. Særlig nå i sommer mens Pax har vært helt liten og ikke stuerein har vi mye der.

På vei til Hauan, utsikt bakover mot høyblokkene

Går vi litt lenger er det jo høy- og lavblokker, rekkehus, lekeplasser, hager, parkeringsplasser og slike ting som vanligvis er i et boligområde. Og det er jo fin miljøtrening for lillegutt. Men midt i området her, mellom alle husene, barnehagen, butikken, kunstgressbanen og skolen er det et stort friområde som kalles "Hauan" eller haugene på godt bokmål. Det er en masse hauger med ravinedaler imellom, bevokst med høyt gress og ugress og noen kratt med trær. Her er det kjempefint å la Pax løpe løs (eller i langline hvis han ikke er i det lydhøre hjørnet :p). På lørdager bruker hundeeierne i nabolaget å møtes her for å la hundene løpe og leke. Vi har ikke møtt opp på dette ennå, men kanskje etter hvert.
På Hauan, utsikt mot boligområder på Byåsen

Mellom Hauan og hjemme kan vi gå gjennom hagen bak en annen blokkrekke. Her er det en stooor plen hvor nesten ingen pleier å være, så her kan Pax løpe fritt igjen. Fin plass for innkallingstrening.
Hagen/parken bak en annen blokk på vei hjem
Pax spaner på en annen hund

Jeg gleder meg til vi en dag skal flytte til eget hus, ha egen hage og egen inngang på bakkeplan. Men enn så lenge er det ikke så verst her heller :)

mandag 13. september 2010

Tur i Svartdalen


I dag gikk jeg og Pax en tur i Svartdalen. Første del av turen er det en liten mulighet for å møte på hester, så der fikk Pax ha langlina på. Men da vi kom ut på jordene fikk han løpe løs. Vi gikk langs jordene og etterhvert inn i skogen. Jeg måtte løfte han over et par gjerder, men det var ikke noe problem.
Været var flott, blå himmel og sol. Men det hadde regnet natta før så gresset og skogbunnen var søkkvått. Jeg har tydeligvis ikke impregnert skoene mine på en stund og det fikk jeg merke :p


Det er kjempefint å gå tur her. På jordene og i skogen er det ingen andre. I hver fall har jeg ikke møtt noen de gangene jeg har gått der. Så det er supert å gå med løs hund. Pax koste seg og løp nok noen meter lenger enn jeg gikk, hehe. Heldigvis holder han seg i nærheten og stopper for å sjekke om jeg kommer etter. Gjør jeg ikke det kommer han løpende som et skudd. Er nok ikke tøff nok ennå til å dra for langt på egen hånd. Nyter det så lenge det varer ;p
Gammelskog med mosegrodde stammer og svære bregner


Etter å ha klatret en stund i skogen kom vi opp på veien igjen. Der tok vi en pause og Pax fikk litt passivitetstrening. Det har vi vært litt for dårlige til å gjøre utendørs, så det hadde han godt av. Han peip endel først og vandret rundt, før han til slutt roet seg og la seg ned og tygde på en bit bark. Da sa jeg meg fornøyd og vi gikk videre. Langs grusveien fikk han langlina på igjen og her kan det komme biler og folk. Møtte en dame med to dachser som var veldig spennende å hilse på.
Var vel ute i ca en time til sammen. Pax var god og sliten og sov et par timer når vi kom hjem :) 
Gnager på barkebiten


 Blir nok noen flere turer her utover høsten.

Et bilde til av godgutten :)

tirsdag 7. september 2010

Hudinfeksjon

Ikke helt fornøyd med tingenes tilstand
I dag var vi en tur til dyrlegen. Pax har klødd endel i det siste. Egentlig har det vart en god stund, men det har vært såpass mye bedre en periode, så jeg har valgt å se det an. Men nå har det blitt såpass ille at vi måtte en tur til dyrlegen.

Dyrlegen stillte mange spørsmål om hvor lenge Pax har klødd, hvordan det har artet seg og hva slags for han får. Så lyttet hun på hjerte og lunger og tok tempen på han. Alt som normalt heldigvis.  Til slutt kikket hun på magen, innsiden av lårene og i albuene hans der utslettet og kløen har vært. Og det var helt klart et utslett her nå. Hun tok en avskrapningsprøve og undersøkte på laben. Pax var glad og (litt over-)entusiastisk under hele undersøkelsen. Klagde ikke en gang da dyrlegen skrapte på innsiden av låret hans. Flinke gutten.
Ja du syns vel dette er gøy du, tar bilder og greier!



Det viste seg at Pax har en bakterieinfeksjon i huden, som må behandles. Han skal bades annenhver dag med spesialsjampo i tre uker. Dyrlegen ville ikke sette han på antibiotika ennå. Så skal vi tilbake på etterkontroll. Hvis det ikke er bedre/bra innen da bør han utredes for allergi. Håper virkelig ikke at det er noe allergi, og at han blir helt frisk fort! Nå har jeg ganske dårlig samvittighet for at jeg ikke tok han til dyrlegen tidligere..

I tillegg har ulykkeskråka fått et lite sår på den ene tåen på venstre baklabb. Det har heldigvis ikke noe med infeksjonen å gjøre, men det har blitt litt betent. Så det må ogå behandles. Det skal vaskes med medisinsk grønnsåpe hver dag. Så nå blir det mye vasking framover. Og han må gå med trakt for ikke å slikke seg på labben.
Blir sliten av sånt


Nå har vi nettopp hatt første runde med sjampoen. Den skal virke i 10 minutter før den skyldes ut, så han måtte ha trakten på for at han ikke skulle slikke i den i seg. Han liker IKKE å være våt nemlig! Men han protesterer ikke, ikke et pip mens det står på. Han står bare med halen mellom beina og ser miserabel ut, stakkar liten. Men det må til. Og forhåpentligvis blir vi kvitt den ekle infeksjonen! Han skal få slippe å gå med trakten hele tiden da. Bare når jeg ikke kan følge med og hindre han i å slikke på labben.

Benyttet også sjangsen til å veie han når vi var der. Han begynner å bli stor. 12,6 kg veier han nå, 20 uker gammel.