mandag 28. februar 2011

Første kveld på klikkerkurs

I dag var første kveld på klikkerkurs.  Er bare tre hunder påmeldt så det blir jo god oppfølging på hver av oss. Det beste er at det er innendørs. Pax syntes alt var gøy og sjarmerte instruktøren i senk, hehe.

Siden Pax allerede vet hva klikkeren betyr og at han skal gjøre noe selv for å få klikk og belønning, startet vi med target av kjegle. Det tok han med en gang. Vel, i hvert fall når han konsentrerte seg og ikke skulle sjekke ut alt annet ;p
Etter hvert kastet jeg belønningen litt bortover gulvet for å se om han gikk tilbake til kjegla. Etter litt tenking tok han det også. Han er så morsom når han synes treningen er gøy, logrer som bare det og hopper etter godbitene jeg kaster bortover. Fikk også høre at han har veldig god kontakt med meg :) Nesten for god nå som han skulle jobbe litt bort fra meg. Det er i så fall et luksusproblem jeg er veldig glad for å ha!



Etter noen økter med kjegla var det target av postitlapp. Da var nok hodet til Pax litt fullt allerede, men han prøvde. Først var lappen festa på håndflata, og det tok han fint. Men det var nok fordi vi har trent på håndtarget fra før. Da vi flyttet lappen ble det for vanskelig. Vi får trene mer på det hjemme.

En av de andre hundene var en 9 mnd gammel (mellom)schnauzer hannhund. Pinscher og schnauzer skal jo ha samme opphav, og det var morsomt å se hvor like de var i oppførsel. Like våkne, glade og energiske begge to. Og begge villle sitte på fanget, hehe.

lørdag 26. februar 2011

Tur

Bildeblogg igjen. Har ikke så veldig mye å skrive for tia, men tar en del bilder når vi er på tur. Så da blir det bildeblogger.
Trener innkalling, det går greit. Han kommer stort sett. Bare det ikke er noe veldig spennende som frister mer ;p Har også begynt å bruke "vent" - kommandoen på tur. Da må han vente der han er til jeg kommer fram til han. Fungerte ganske bra i dag. 

Han vasset faktisk flere ganger i dag også. Kanskje han har arvet vanngleden fra pappa Trayan! Håper det ;)

Vasser igjen!




Pinne!

Riste seg mens han løper - mulitasking!



onsdag 23. februar 2011

Hverdagslydighet og nytt kurs


Nå er kurset i hverdagslydighet nesten over. Der fokuserte vi på kontakt, innkalling, gå pent i bånd, hilsetrening (være rolig når vi gikk bort til folk) aktivisering, rotrening og slike praktiske ting det er greit å kunne i hverdagen.

Den største utfordringen for Pax var å være rolig og ikke pipe i nærheten av de andre hundene. Det ble mye bedre i løpet av kurset, men ikke helt bra ennå. Hjemme har vi trent mye på kontakt og gå pent i bånd/ fot. Det har han blitt ganske flink på. I dag gikk han fot med kontakt forbi en dame og en gjeng skravlende tenåringer, og i går forbi en dame med barnevogn. Flinke gutten :) Så lenge godbitene kommer tett går det fint.

Stirrekonkurranse



Innkalling har vi også trent på når vi er på tur i skogen og i hagen. Det går brukbart, men jeg tør ikke slippe han uten langline på helt ennå. "Bomull - i -øra - syndromet" er aktivt om dagen :p

Jeg liker å gå kurs, så nå har jeg meldt oss på et nytt. Det er et klikkerkurs/triksekurs på Trondheim Hundeskole. Og det holdes innendørs! :D Første kveld er på mandag, så da får vi desverre ikke med oss siste kvelden på hverdagslydighetskurset. Menmen, sånn ble det nå. Gleder meg til å lære mer om klikkertrening!

mandag 21. februar 2011

Påskefølelse i hagen

Tok med kameraet ut i hagen i morges. Sol og knallblå himmel gjorde at det var nesten påskefølelse. Litt vanskelig å ta bilder, for det ble mye motlys. Men noen ble da brukbare i hvert fall. Pax står ikke stille så lenge av gangen heller ;P

Pax og resten av MJ - kullet ble 10 måneder i går! 









Kast godbiten da! Kom igjen!



lørdag 19. februar 2011

Tur langs elva

I dag gikk jeg, Frode og Pax en tur langs elva. Veldig fint sted å gå, og best av alt er at det ikke er noen skiløpere! Været var nydelig, og det må utnyttes :) Tok masse bilder så dette blir en bildeblogg.


Litt kontakttrening for moro skyld




Pax kan fly!







Vasser til å med! Måtte redde et isflak.


Lykken er å løpe..

fredag 18. februar 2011

Hverdagsglimt og nytt halsbånd

Det er fortsatt vinter, men et lite vårtegn har dukket opp. Sola kommer nemlig inn på kjøkkenet igjen! Og det liker Pax.

Koser seg i sola
Var på Biltema og fant en sånn ball med snor. Kostet den nette sum av 15 kr. Så en nesten prikk lik på dyrebutikken til 85 kr.. Snora må jeg fjerne uansett for Pax spiser den opp, dumme hunden. Men ballen er jo hul og passer kjempefint til å gjemme gobiter inni, så får Pax jobbe med å få dem ut. Stas :)


I dag skulle jeg på dyrebutikken å plukke opp en ny flaske med fiskeolje. Tok med Pax inn for å trene litt kontakt og sånt. Da måtte vi jo prøve noen halsbånd, og vips hadde Pax fått et nytt. Tilbud er fint :)

Lær, 2,5 cm bredt

Halvstrup


Det er så glatt ute for tida, så jeg tør ikke ta med kameraet ut. Derfor har jeg ikke bilder fra turen med Therese og Ekko, eller turen med Stine og Fredrik (Fredrik er en hund). Men fine turer var det. Håper vi får til flere :)
Ekko er en tervueren på drøye 2 år, og Fredrik er en landseer på ca 20 mnd. Flotte hunder begge to. Fredrik og Pax fikk leke litt og det var stor stas. Fredrik er over 80 cm høy og veier 50 kg (mot Pax' 50 cm og 15 kg), men til tross før størelesforskjellen leker de veldig likt. Begge elsker å løpe og leke sisten.

Nå vil jeg ha vår! Barmark, plussgrader og sol! Litt vårfarge på bloggen kan jeg få i alle fall :)

fredag 4. februar 2011

Tur i Estendstadmarka

 Siden jeg er student og ikke har noen forelesninger i år, har jeg den luksusen at jeg kan gå tur på dagtid. Da er det lyst (stor fordel) og lite folk i marka (stor fordel når det bare er skiløypene det er mulig å gå i pga snøen). Så på onsdag gikk jeg og Pax en kjempefin tur i Estendstadmarka. Det var hardt og glatt (må kjøpe meg brodder!) i løypene, og det er jo egentlig bra, for da ødelegger vi ikke løypene og kan gå der med god samvittighet.


Pax stressa og peip en del i starten. Han blir så glad og ivrig når han ser hvor vi er. Etter hvert roet han seg endel heldigvis. Han er jo for ung til å dra ennå, og det synes han er fryktelig frustrerende. Når han blir gammel nok skal jeg kjøpe magebelte så kan han få dra alt han vil. Tror han kommer til å være flink til det ;p



Det begynner å bli litt mindre snø i skogen mellom løypene så vi gikk inn dit og surret rundt en god stund. Pax fikk gå "løs" i langline og koste seg skikkelig. Løp og løp og spratt omtrent fra tre til tre. Han er jo ikke så godt kjent der så han holder seg relativt nært meg. Jeg skriver relativt for han er jo en pinscher og ikke en gjeterhund, hans definisjon av "nært" er kanskje litt tvilsom :p



Jeg skiftet retning konstant og benyttet alle sjangser når han var uoppmerksom til å gjemme meg bak trær og skrenter slik at han ikke så meg. Da var han rask til å lete meg opp, hehe. Vil jo ikke at "mamma" skal bli borte! Jeg må bare få overbevist han om at jeg er fullstendig upålitelig i skogen, forsvinner så fort han ikke holder øye med meg, så det er best å holde seg i nærheten. Trente også masse innkalling, og han var ganske flink.



Hadde med kamera, men jeg hadde mer enn nok med å holde meg på beina og turte ikke ta bilder mens vi gikk. Kan jo ikke risikere å ramle oppå speilrefleksen! Hadde en liten pause hvor Pax måtte finne seg i å være bundet til et tre. Grov fornærmelse tydeligvis :p Jeg benyttet sjansen til å ta noen bilder og forske litt på ISO - innstillinger.




Gleder meg skikkelig til våren kommer og snøen forsvinner! Da skal vi gå mange fine turer :)