tirsdag 27. desember 2011

Jul

Julaften var det først bursdagsfrokost med familien til Frode (han har bursdag på julaften). Pax var med, men det ble ingen bilder der. Veldig koselig var det i alle fall.
Deretter var det hjem en tur før vi dro til mamma og pappa for å være der om kvelden.

Ikke helt fornøyd med dette modelloppdraget *fnis*

Pax var kjempeflink og sov mens vi spiste middag (pinnekjøtt <3 ). Jeg hadde med senga hans og en tynn kjetting for å binde han til sofaen hvis han ble for ivrig. Kjetting høres jo litt voldsomt ut, men han tygger over alt annet. Han fikk uansett (selvsagt) være sammen med oss hele tiden, og for det meste løs.


Så klart fikk jo lillegutt også julegaver! Det var stas. Han skjønte med en gang at de skulle åpnes. Det ble en pipeleke, en tauleke, et gryntende villsvin, en kosedyrgiraff og flere tyggebein på gutten. 



Blir så trøtt av å feire jul
Ellers har været vært ganske ekstremt med storm og det hele. Natt til 2. juledag knakk den ene bjørka i hagen til mamma og pappa. Stormen Dagmar var ganske voldsom, men vi slapp heldigvis billig unna.
Men på grunn av ufyselig vær har det ikke blitt så mye tur de siste dagene. Håper det er litt bedre i morgen for da har jeg og Pax tenkt oss på en tur langs elva. Der kan Pax få løpe løs og strekke ordentlig på beina. Det skal nok bli bra.

søndag 11. desember 2011

Løping i snøen

Nå har det kommet enda mer snø. Er sikkert en halvmeter i hagen bak blokka her nå. Jeg tok på Pax dekken og potesokker og gikk ut. Det er noen lag med skare og fastere snø under løssnøen så Pax synker ikke helt gjennom heldigvis. Meg er det verre med, så jeg bruker truger. Funker kjempebra.


Pax er ikke alltid helt overbevist om at det egentlig er moro å løpe i dypsnøen. Men det er så god trening så jeg vil gjerne at han skal like det. I starten er han litt motvillig, men når han kommer i gang og får varmen i seg er det gøy alikevel :) Sokkene hjelper en del.


Er det plussgrader går det bra uten sokker, men blir det noen minus hopper han på tre bein og sutrer. Problemet er at sokkene ramler av litt for lett i løssnø. Får se om vi bare bruker dem i starten, til han får løpt seg varm, og så tar de av etter hvert, før de faller av. De er jo så billige at det er ikke krise å miste noen, men kjipt om alle forsvinner til slutt.



Er da ganske morsomt egentlig :)

Muckboots og truger

torsdag 8. desember 2011

Snø!

Omsider kom snøen hit også. Er jo desember så det får vel være greit. Det er det vel en 30-40 cm snø nå Nok til at vi må vasse hvis vi skal utenfor gangstier og til at brøytekantene begynner å vokse.


Pax både liker og misliker snøen. Det er morsomt å løpe og herje og grave i den. Men det er også veldig kaldt mellom tærne! Jeg prøver å få han til å gå i dypsnøen for det er jo kjempefin trening. Jeg løp ned en bratt skråning med dyp snø. Pax var litt tvilende til at det var nødvendig, men til slutt kastet han seg nedover han og.



Best å lukke øya!

Når det først er så mange brøytekanter rundt om, så kan en jo bruke dem til noe foruftig. Her er det godbitsøk.



Vi prøvde å gå mer i dypsnøen. Men nå var det blitt kaldere og det var visst fryktelig ubehagelig på tærne..

Kaaaldt på tærne!

Han sto enten på tre bein, eller dilta etter i mine fotstpor. Så da var det bare å komme seg tilbake til brøyta gangveier. Skal nok komme oss ut i dypsnøen igjen. Må bare finne fram potesokkene.