lørdag 30. november 2013

Rallytrening 28. november

Rallylydighetgruppa i brukshundklubben har fått mulighet til å trene innendørs i vinter. Det er Sportshunder som har fått leie lokalene til Ladesletta Hagesenter og leier det videre ut til treningsgrupper, hundeklubber osv. Sist jeg hørte var det fortsatt ledige tidspunkter så hvis du/dere har lyst på en flott mulighet til innendørstrening ville jeg tatt kontakt med dem  :)

Er du klar?

Vi var på første treningen der på torsdag. Det var helt supert å kunne trene inne mens det regnet og blåste ute. God plass og lyst og fint. Vi satte først opp en bane på det ene arealet. Pax og jeg har nettopp tatt opp treningen igjen etter en lang pause, så en hel bane er egentlig litt for mye foreløpig. Så vi satte opp noen rekker med enkeltøvelser på det andre arealet. Det fungerte supert. Jeg og en til trente her, mens de andre gikk banen. Veldig praktisk å kunne dele seg slik og bytte på.

Springmarsj

Siden vi har hatt en lang pause har jeg mest fokus på å trene kontakt og enkle øvelser og korte rekker foreløpig. Målet er at han skal komme i treningsmodus igjen og huske hva dette går ut på, og at vi ikke skal snuse rundt og hilse på alle hunder vi ser. Vi har litt igjen til der vi var for et år siden, men det kommer seg stadig. Noe jeg likevel merker stor positiv forskjell på fra sist er at når vi har kommet ordentlig i gang tør jeg å ha han løs mens vi trener hvis de andre hundene er langt nok unna. Det kunne jeg ikke før. Han holder seg til meg så lenge vi har det morsomt, og er mer opptatt av godbitene enn av de andre hundene. Om det er kastreringen eller at han har blitt mer voksen vet jeg ikke, men noe er det i hvert fall. Det er uansett ikke noen ulempe at godbiter har steget betraktelig i verdi for han siden chipen ble satt.

Dekk og bli
I pausene fikk Pax sitte bundet ved veggen mens jeg bygget bane eller hjalp andre. God passivitetstrening for han det, og han var veldig flink. Maste litt i starten, men etter hvert var han stille og satt bare å så seg rundt. Neste gang skal jeg ta med et pledd han kan ligge på.

Skal bli så bra å få tatt opp rallytreningen igjen. Og med innendørsmuligheter er det ingen grunn til å ikke trene i vinter! Har meldt oss på rallykurs igjen som starter i slutten av januar. Det gleder vi oss til.