fredag 1. juli 2011

HD - diagnose og tur langs elva

Fikk svar fra NKK i dag, og Pax har HD A!! 
Hadde jo ingen grunn til å tro at det var noe galt, men veldig godt å få vite det sikkert. Nå venter vi bare på svar på AD - bildene også. Tar visst litt lenger tid å få svar på dem.

Til de som ikke er helt inne i hva HD er for noe, så står det altså for hofteleddsdysplasi. Det er en tilstand hvor lårhodet ikke passer helt inn i hofteskåla, og det kan skape problemer for hunden. Det er arvelig, og undersøkes rutinemessig på svært mange hunderaser. HD forekommer i ulike grader, som rangeres fra A til E. A og B regnes som fri, E er sterk grad. Pax har altså grad A og er fri. Diagnosen settes gjennom å ta røntgen av hoftene.

Regn eller ikke, sommer er SÅ mye bedre enn vinter!
Gikk tur langs elva i dag. Pax hadde på trekksela og fikk trekke siste biten tilbake til bilen. Ellers løp han "løs" i langlina. Det regnet lett det meste av tida men vi koste oss likevel. Mot slutten av turen ble det litt kraftigere regn så jeg måtte legge vekk kameraet.Godbitsøk

Han sjokkerte meg litt med å hoppe rett ut i elva, hadde visst tenkt å krysse. Vi har gjort det før på nesten samme sted, men da var det mye mindre vann og vi kunne gå nesten tørrskodde over. Nå var det opp til magen hans og endel strøm. Jeg ble så overasket at jeg fikk ikke ropt han tilbake før han var halvveis over, men han snudde og kom tilbake. Mulig han var litt overrasket selv over hva han drev med, hehe. Han som har lurt meg til tro han er litt skeptisk til vann, vil ikke hente pinner hvis han må vasse for dypt. Nå er han avslørt i hvert fall!

På vei tilbake til land

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar