mandag 18. juli 2011

Kløv

I forrige uke kom endelig den nye kløven til Pax i posten. Kløven er en TOGO kløv fra Seleverkstedet, og er laget etter mål. Førsteinntrykket er veldig bra. Ser ut til å sitte godt og stabilt, gjennomtenkte løsninger og god kvalitet. Egenvekt på ca 800 gram. Planen er å bruke den på fjellturer etter hvert, og på vanlige skogsturer for å variere treningen.


Pakket kløven med tomme plastposer for å fylle den ut uten ekstra vekt, og la ut på en liten prøvetur i nabolaget. Pax brydde seg ikke stort. Litt mer kontrollert enn vanlig, men det er jo ikke så dumt ;P Kan jo ikke sprette rundt med ryggsekk på.



Han trenger nok litt tid til å bli vant til den ekstra bredden. Spesielt når han prøver å tisse på trær. Han vil helst åle seg heelt inntill trærne først, men kløven dunker borti treet og dytter han bort. Og da kan han jo ikke tisse på det så klart. Han ble litt desperat etter hvert stakkar, hehe. Finner vel ut av det til slutt.

fredag 8. juli 2011

Tur i Estendstadmarka

I dag gikk turen i Estendstadmarka. Starta fra parkeringen på Bekken gård og gikk oppover. Veit ikke helt sikkert hvor vi gikk, er ikke så kjent der på sommerføre, men vi endte etter hvert opp ved Estendstaddammen (tror jeg). Nesten ingen folk i marka og det var litt deilig.



Pax hadde trekksela på og fikk trekke så mye han ville. Det er ikke så mye egentlig, mye mer spennende å snuse overalt på siden av stien. Han skjønner det mer og mer da, at han skal trekke, og ikke minst at han får lov til å trekke når han har trekksela på. Det er jo forbudt ellers. Han er for ung til å belastes for mye på den måten ennå, men vi har begynt så smått å la han trekke av og til.



Tik en liten pause ved dammen. Pax undersøkte demningen nøye. Mye spennende der tydeligvis. Været var kjempefint å gå tur i. Overskyet, 16-18 grader og litt vind. Ved vannet var den noen som fisket på den andre siden, og noen som badet lengre bort på andre siden av demningen. Ellers ingen. Burde tatt med langlina så han kunne løpt litt "løs", men det tenkte jeg ikke på. Og båndtvang er båndtvang..




Gikk videre opp til Estendstadhytta via Styggdalen (tror jeg, og for et navn!) og fortsatte ned stien på baksiden av hytta. Vi fikk det litt travelt på slutten. Skulle nemlig møte Frode på Lade halv fem, men jeg gikk meg litt bort og ble veldig usikker på om vi kom ned til bilen i tide. Det gjorde vi ikke, så Frode måtte vente en stund på oss. Men vi fant jo noen nye stier og det er jo bare en måte å bli kjent i marka på, hehe.






tirsdag 5. juli 2011

AD - diagnose og skogstur

I dag kom svaret fra NKK og Pax har AD A! Han er altså fri for både HD og AD. Godt å få bekreftet at alt er ok med både hofter og albuer. Har planer for både trekk og kløving framover så da er det greit å vite at det ikke er noe rusk.



Kjørte til Granåsen i dag og gikk tur derifra. Gikk fra parkeringsplassen ved hoppbakken og oppover i retning Rønningen. Fulgte for det meste stien, men surret litt rundt på sida også. Ut på myra der den var tørr nok, og ned til et vann. Kameraet var med så det ble noen bilder. Var vel ute i 1 1/2 time til sammen.

Hva gjør en ikke for en pølsebit?



søndag 3. juli 2011

NKK Trondheim

I dag gikk turen til Leangen travbane og NKK Trondheim. Først startet jeg forresten dagen med å forsove meg med en time, det var ikke gøy. Men vi kom nå fram i relativt god tid og satte oss til i et skjermet hjørne av ringen. Pax var mye roligere mens vi ventet enn han har vært før. Litt piping og stressing var det, men ikke på langt nær så ille som han  har vært før. Ser ut som rotreningen fungerer, selv om vi har et stykke igjen :)

I ringen derimot var han helt umulig. Makket seg rundt, beit i båndet og ville bare ha drakamp med det når vi skulle løpe rundt. Hjalp heller ikke at jeg surret det til og glemte hvordan man løper en trekant. Fikk til slutt trav de siste meterne, og da viste han heldigvis gode bevegelser. Mulig det var stress som slo ut. Han har aldri bitt i båndet slik før, ikke en gang som liten valp. Merkelig. Jaja, vi får trene mer og satse på at han oppfører seg neste gang. Da vi var ferdige var han helt rolig igjen, satt pent og tålmodig mens vi ventet på kritikkskjemaet. Snodige tullehunden. Men litt gøy er det jo og da, at han har egne meninger om hvordan vi skal gjøre ting, hihi.

Resultatet ble likevel ganske bra og jeg er veldig fornøyd. Han fikk excellent, med kommentar som "lovende junior" og "rører seg bra" i kritikken. Dommer holdt tilbake CK og det skjønner jeg godt. Hele kritikken finnes her.

Sist men ikke minst: Gratulerer masse til halvbror Xitamiz Wookie som ble Norsk Utstillingschampion i dag!! 

Aldri en blogg uten bilder, desverre har jeg ingen fra utstillingen, så legger med ett av Pax i hagen.

lørdag 2. juli 2011

Bilder fra morgentur i dag


Tok med  kameraet på tur i morrest. Morsomt å ta litt bilder her i nabolaget også. Ruslet oppover gangstien og inn langs rekkehusene.




Gikk rundt haugen og kom ned ved den store parkeringsplassen. Krysset den og passerte mellom høyblokkene. Ble litt posering på gutten igjen ved en mur.




Satte oss på en benk for å slappe av litt. Pax har blitt mye bedre på å være stille og rolig når vi tar slike pauser på tur, men vi må fortsatt trene på det nesten hver dag. Nå er han stort sett rolig, sitter mellom beina mine eller snuser litt rundt. Litt piping av og til, men mye bedre enn før når jeg knapt kunne stoppe for å plukke opp etter han uten at han begynte å pipe. Så det går framover.

Noen åpnet et vindu oppe i etasjene et sted

Skal vi sitte her lenge eller?

Etter ca et kvarter gikk vi videre. Krysset gangstien og gikk ut på plena ved kunstgressbanen. Prøvde meg på noen spontane ståbilder av gutten, men det var ikke så lett å få til alene.



Fine gutten min!


Fortsatte inn bak lavblokkene. Der er det et stort åpent område med gressplen, som går helt bort til vår egen blokk, hvor Pax fikk løpe løs. Han er ganske flink til å komme på innkalling og holde seg i nærheten for tida, så da kan han få litt ekstra frihet. Det er nesten aldri noen andre som går her uansett, og jeg har god oversikt om det skulle dukke opp noen likevel.





Fant noe (sikkert noe ekkelt) å rulle seg i

fredag 1. juli 2011

HD - diagnose og tur langs elva

Fikk svar fra NKK i dag, og Pax har HD A!! 
Hadde jo ingen grunn til å tro at det var noe galt, men veldig godt å få vite det sikkert. Nå venter vi bare på svar på AD - bildene også. Tar visst litt lenger tid å få svar på dem.

Til de som ikke er helt inne i hva HD er for noe, så står det altså for hofteleddsdysplasi. Det er en tilstand hvor lårhodet ikke passer helt inn i hofteskåla, og det kan skape problemer for hunden. Det er arvelig, og undersøkes rutinemessig på svært mange hunderaser. HD forekommer i ulike grader, som rangeres fra A til E. A og B regnes som fri, E er sterk grad. Pax har altså grad A og er fri. Diagnosen settes gjennom å ta røntgen av hoftene.

Regn eller ikke, sommer er SÅ mye bedre enn vinter!
Gikk tur langs elva i dag. Pax hadde på trekksela og fikk trekke siste biten tilbake til bilen. Ellers løp han "løs" i langlina. Det regnet lett det meste av tida men vi koste oss likevel. Mot slutten av turen ble det litt kraftigere regn så jeg måtte legge vekk kameraet.



Godbitsøk

Han sjokkerte meg litt med å hoppe rett ut i elva, hadde visst tenkt å krysse. Vi har gjort det før på nesten samme sted, men da var det mye mindre vann og vi kunne gå nesten tørrskodde over. Nå var det opp til magen hans og endel strøm. Jeg ble så overasket at jeg fikk ikke ropt han tilbake før han var halvveis over, men han snudde og kom tilbake. Mulig han var litt overrasket selv over hva han drev med, hehe. Han som har lurt meg til tro han er litt skeptisk til vann, vil ikke hente pinner hvis han må vasse for dypt. Nå er han avslørt i hvert fall!

På vei tilbake til land