mandag 19. juli 2010

Dyrlegebesøk

I dag var det tid for 12 - ukersvaksine. Det i seg selv er ikke særlig dramatisk. Men jeg har jo hele tiden i bakhodet den spesielle vaksinereaksjonen pinschere kan få. Det er ikke den vanlige anafylaktiske reaksjonen alle (både hunder og folk) kan få ca en halv time etter vaksinen er satt. Det er en reaksjon som kan dukke opp 9 - 12 dager etter vaksinasjonen. Fordi pinscheren er en såpass sjelden rase her i landet, er det få veterinærer som har hørt om det. Behandlingen er kortison, så det er jo ganske enkelt. Problemet er hvis dyrlegen ikke vet om dette og ikke tror hundeeier når man kommer med en syk valp og forteller hva den trenger. Symtpomene er alt fra utilpasshet til sjelvinger, sikling, sjangling, lammelser, krampeanfall, bevistløshet m.m.


I alle fall dro vi til Trondheim Dyrehospital på Tunga. Jeg har forhørt meg litt og fått fortalt av andre pinschereiere i byen at disse vet om og tar reaksjonen på alvor. Dyrlegen vi møtte hadde desverre ikke hørt om dette før, men det virket i hvert fall som hun tok det alvorlig. Jeg hadde med dokumentasjon, fortalte om symptomer og behandling, og hun skulle undersøke dette videre selv. Hun ba meg også passe ekstra nøye på og se etter symptomer. Det viste seg at hun er sommervikar og at det ikke vil være hun som eventuelt skal behandle Pax hvis vi må tilbake neste uke. Får håpe vi møter en som tar det på alvor da også.


Mest sannsynlig går det jo helt fint og Pax får ingen reaksjon :) 
Pax syntes dyrlegekontoret var veldig spennende og dyrlegedamen kjempekul. Han sjarmerte også henne, selv om han ikke ville stå i ro, så det ble litt vanskelig å lytte på hjertet, hehe.  Men hun fikk det da til og alt hørtes bra ut. Han peip litt akkurat da sprøyta ble satt, men godbitene gjorde nok opp for det og han var akkurat like glad etterpå. Så ingen dyrlegeskrekk her i gården :) Vekta stoppet på 7,9 kg. Ellers var alt bra, han er sunn og frisk og i passe hold. Vi skal bare trene litt mer på å stå på bord og bli undersøkt ;p

1 kommentar:

  1. hejhej,


    pixel har också fått sin vaccination idag. nu håller vi tummarna att dom klarar sig utan reaktioner. man blir ju lite orolig när man hört vad som hänt andra pinschrar efter vaccinationen. så nu kommer jag nog vakta som en hök på lilla pixel.

    ha det så gott!

    /malin och pixel

    SvarSlett