tirsdag 18. oktober 2011

Langtur i marka

På demningen ved Theisendammen
I dag er siste dagen med godvær på ei stund, hvis vi skal tro værmeldningene. Derfor tok jeg og Pax oss en god tur i marka. Gikk fra Byåsen butikksenter, rundt Theisendammen over golfbanen, forbi Baklidammen, rundt Kobberdammen og ned forbi de to første vannene igjen. Drøye 11 km ble det til sammen. Sånt er ikke jeg helt vant til enda, kjenner det i beina nå, hehe. Pax har sovet siden vi kom hjem.

Se hvor sa du? Skjønner ikke..?


Pax hadde trekksela på og fikk trekke så mye han ville selv. Noe som er ca halvparten av tida. Spesielt rundt Theisendammen var det mye folk, tror det var en skoleklasse som jogget der, i tillegg til andre joggere og turgåere. Pax bryr seg ikke noe særlig om fremmede folk på tur så passeringene gikk for det meste veldig greit. Andre hunder er han derimot interessert i så det er litt mer omstendelig å passere dem, selv om han stort sett er flink da også. Heldigvis bjeffer han ikke på andre hunder selv om de bjeffer på han. Lenger oppe i marka var det lite folk.

Fine høstskogen

Kameraet var med på turen så da ble det endel posering på Pax. Det var han ikke helt fornøyd med. Kjeeedelig det ;p

På vei rundt Kobberdammen


Ved Kobberdammen
De siste par ukene har naboen rett over gangen passet ei tispe som har løpetid. Det har vært en prøvelse for Pax (og for oss). Han blir jo helt tullete når han kjenner lukta av henne, selv om han ikke ser henne. En morgen vekket han meg kl 6 og ville ut fordi han hørte at naboen gikk ut med tispa. DA ble jeg irritert da. Det hjelper på dette tullehormonguttestresset hans å gå litt ekstra gode turer hver dag så han får ut energien sin på den måten.


Like før Lavollen, på vei ned

I tillegg er han nå inne i den psykiske kjønnsmodningen med all den moroa det fører med seg. Å brenne vekk overskuddsenergi med skikkelige turer virker som en god plan framover, hehe. Men selvsagt legger vi inn rolige dager hvor vi ikke gjør noe som helst innimellom. Han må jo takle det også. Etter pinschertreffet i forigårs sov han resten av dagen og det meste av neste dag, så i går ble det bare noen tisseturer. Tipper det blir en rolig dag i morgen også, er jo meldt regn og møkkavær.

På demningen ved Baklidammen



1 kommentar:

  1. Så masse fine høstbilder av den søte gutten din :) Og fra treffet også! Fin blogg du har, får huske på å stikke innom en tur igjen snart. ( Og modningen går over, er så deilig når de blir "voksne":p Bare å puste med magen imens ;) )
    God høst videre :-)

    SvarSlett