søndag 10. juni 2012

Utstilling på Røros, 9. juni

På lørdag var det tid for utstilling igjen, denne gangen på Røros. Vi hadde oppmøte kl 10, men jeg antok det ville bli forsinkelser så vi kom kl halv elleve i steden. Det var like greit for dommeren tok seg god tid og alt var ganske forskjøvet. Det ble endel venting.

Venter på tur

Vi har trent mye de siste månedene på å slappe av ute blant hunder og folk. Pax er ofte ganske urolig i slike settinger, piper og stresser endel. Men nå ser det endelig ut som treningen har nådd inn :) Det er fortsatt et stykke igjen, men i går var han stille det meste av tiden. Bare litt piping av og til. Selv om han var veldig opptatt av det som foregikk rundt oss og av andre hunder, roet han seg mye etter hvert og satt eller lå stille og kikket seg rundt. Jeg er kjempefornøyd med den framgangen! Spesielt det med pipingen er et stort steg framover.

Mens rasen før oss var i ringen kom det en skikkelig regnskur. Virkelig plaskregn. Pax liker ikke regn. Jeg hadde heldigvis tatt med paraply så vi krøyp sammen under den og håpet det ville gå over til vi skulle i ringen. Og det gjorde det! Snakk om timing.

Pax synes regnet kan gi seg

I ringen gikk det supert! Pax var eneste pinscher og fikk sitt andre Cert og ble BIR. Etter det jeg hørte var visst dommeren ganske streng og brukte hele fargeskalaen i bedømmingen. Jeg er superfornøyd med resultatet selvfølgelig, men mest av alt er jeg stolt av at han sto og oppførte seg så fint i ringen. Han sto fint og rolig, nesten som om han har skjønt greia plutselig. Tannvisningen gikk flott enda dommeren studerte tennene inngående, og han virka mye tryggere på det nå enn før. Ser ut som ringtreningene i det siste har gjort nytta. Trening funker!



Flinke gutten!
Kritikken:
Maskulin, fine proposjoner. Mask hode. Velpl. ører. Ønsker flatere kinn. Bra øyne. Fin hals/rygglinje. Bra vinkler fram, mangler bak. Velkroppad. Bra pelskvalitet, ønsker jevnere pelsfarge. Rør seg bra. Fin hale.

Dommeren var forøvrig Kenneth Edh fra Sverige. Han var behagelig og grei med både handler og hund, så jeg stiller gjerne for han igjen. Vi fikk ikke stillt i gruppa desverre. Det var et godt stykke å kjøre hjem, og vi skulle bort på kvelden. Uansett er vi kjempefornøyde med dagen! Nå starter jakta på det berømmelige storcertet! Første forsøk blir NKK Trondheim om tre uker.

2 kommentarer:

  1. Flinke dere er:-D Gratulerer så mye med nytt cert på Pax, lykke til i Trondheim :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk :) Blir spennende på NKK'en. Regner med litt større konkurranse der, hehe.

    SvarSlett