tirsdag 7. september 2010

Hudinfeksjon

Ikke helt fornøyd med tingenes tilstand
I dag var vi en tur til dyrlegen. Pax har klødd endel i det siste. Egentlig har det vart en god stund, men det har vært såpass mye bedre en periode, så jeg har valgt å se det an. Men nå har det blitt såpass ille at vi måtte en tur til dyrlegen.

Dyrlegen stillte mange spørsmål om hvor lenge Pax har klødd, hvordan det har artet seg og hva slags for han får. Så lyttet hun på hjerte og lunger og tok tempen på han. Alt som normalt heldigvis.  Til slutt kikket hun på magen, innsiden av lårene og i albuene hans der utslettet og kløen har vært. Og det var helt klart et utslett her nå. Hun tok en avskrapningsprøve og undersøkte på laben. Pax var glad og (litt over-)entusiastisk under hele undersøkelsen. Klagde ikke en gang da dyrlegen skrapte på innsiden av låret hans. Flinke gutten.
Ja du syns vel dette er gøy du, tar bilder og greier!



Det viste seg at Pax har en bakterieinfeksjon i huden, som må behandles. Han skal bades annenhver dag med spesialsjampo i tre uker. Dyrlegen ville ikke sette han på antibiotika ennå. Så skal vi tilbake på etterkontroll. Hvis det ikke er bedre/bra innen da bør han utredes for allergi. Håper virkelig ikke at det er noe allergi, og at han blir helt frisk fort! Nå har jeg ganske dårlig samvittighet for at jeg ikke tok han til dyrlegen tidligere..

I tillegg har ulykkeskråka fått et lite sår på den ene tåen på venstre baklabb. Det har heldigvis ikke noe med infeksjonen å gjøre, men det har blitt litt betent. Så det må ogå behandles. Det skal vaskes med medisinsk grønnsåpe hver dag. Så nå blir det mye vasking framover. Og han må gå med trakt for ikke å slikke seg på labben.
Blir sliten av sånt


Nå har vi nettopp hatt første runde med sjampoen. Den skal virke i 10 minutter før den skyldes ut, så han måtte ha trakten på for at han ikke skulle slikke i den i seg. Han liker IKKE å være våt nemlig! Men han protesterer ikke, ikke et pip mens det står på. Han står bare med halen mellom beina og ser miserabel ut, stakkar liten. Men det må til. Og forhåpentligvis blir vi kvitt den ekle infeksjonen! Han skal få slippe å gå med trakten hele tiden da. Bare når jeg ikke kan følge med og hindre han i å slikke på labben.

Benyttet også sjangsen til å veie han når vi var der. Han begynner å bli stor. 12,6 kg veier han nå, 20 uker gammel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar