fredag 17. september 2010

Nabolaget vårt

Litt av hagen "vår"
Vi bor som kjent i blokk. Ikke høyblokk, men i lavblokk. Altså har vi ingen egen hage. Vi bor jo også relativt sentralt i byen, så vi må kjøre bil for å komme oss til steder vi kan gå i skogen og virkelig kose oss. Men nabolaget vårt er ikke så værst å ha hund i likevel. Det er det tydeligvis flere enn oss som synes for det kryr av hunder her. Naboen over gangen har for eksempel en diiigen bordeaux dogge hannhund. I resten av blokka er det en kelpie, en gjeterhundmix, en cairnterrier, en bichon frisé og en labrador. Og det er bare i blokka vår. I naboblokka er det blant andre en fyr som har tre(!) grand danoiser og en terrier. Aner ikke hvordan han får plass, leiligheten hans er jo lik som vår, altså ikke særlig stor.
På en av lekeplassene (argh, de ørene!)

Anyways, det jeg skulle skrive om var egentlig uteområdene her. Som sagt i en tidligere blogg har vi en kjempefin felleshage utenfor blokka her. Det er vel egentlig en park, men jeg kaller den for hagen vår. Den er kjempefin til tisseturer og små lufteturer. Særlig nå i sommer mens Pax har vært helt liten og ikke stuerein har vi mye der.

På vei til Hauan, utsikt bakover mot høyblokkene

Går vi litt lenger er det jo høy- og lavblokker, rekkehus, lekeplasser, hager, parkeringsplasser og slike ting som vanligvis er i et boligområde. Og det er jo fin miljøtrening for lillegutt. Men midt i området her, mellom alle husene, barnehagen, butikken, kunstgressbanen og skolen er det et stort friområde som kalles "Hauan" eller haugene på godt bokmål. Det er en masse hauger med ravinedaler imellom, bevokst med høyt gress og ugress og noen kratt med trær. Her er det kjempefint å la Pax løpe løs (eller i langline hvis han ikke er i det lydhøre hjørnet :p). På lørdager bruker hundeeierne i nabolaget å møtes her for å la hundene løpe og leke. Vi har ikke møtt opp på dette ennå, men kanskje etter hvert.
På Hauan, utsikt mot boligområder på Byåsen

Mellom Hauan og hjemme kan vi gå gjennom hagen bak en annen blokkrekke. Her er det en stooor plen hvor nesten ingen pleier å være, så her kan Pax løpe fritt igjen. Fin plass for innkallingstrening.
Hagen/parken bak en annen blokk på vei hjem
Pax spaner på en annen hund

Jeg gleder meg til vi en dag skal flytte til eget hus, ha egen hage og egen inngang på bakkeplan. Men enn så lenge er det ikke så verst her heller :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar