onsdag 6. april 2011

Utstillingshandlerkurs

I går var siste kvelden på utstillingskurset. Det var til sammen tre kvelder, som foregikk på Skjetlein vgs. Første kvelden var det en del teori om hva som skjer på en utstilling, hva de ulike klassene og premiegradene og fargene betyr osv. Skulle gjerne hatt litt mer om basic anatomi. Som hva er gode vinkler foran og bak, hva er en god overlinje og sånt. Men dette var et veldig nybegynnerkurs, så de konsentrerte seg om å gå gjennom det mest grunnleggende av hva vi skal gjøre og ikke gjøre. Og det er jo greit nok, trenger det.

Stiller opp. Pax var såå forelska i den lille svarte heelertispa.

Den første og andre kvelden var det ekkelt vær med snøstorm og surt og kaldt. Så da var vi inne i et fjøs. Masse spennende lukter og lyder der, og ikke minst mange andre hunder. I tillegg fikk en av tispene løpetid, så de to siste kveldene var Pax heeelt forelska og tenkte bare på sin utkårede. At hun ikke brydde seg en døyt om han var visst ikke så farlig :p Ungdommelig optimisme kan det vel kalles ;p Men fy, den bikkja kan pipe! Siste kvelden peip han vel 80% av tida. Gaaaahh! Blir jo gal! Hormontroll...

Med det nye utstillingsbåndet
I går fikk vi endelig fint vær og kunne være ute. Bortsett fra dette med pipinga og stressinga etter løpetisa var Pax ganske flink. Vi fant et passe tempo hvor han travet fint. Og når vi ikke sto rett ved siden av løpetispa kunne han da stå pent også. Tannvisning og gjennomgang av "dommeren" gikk også greit. I hvert fall så lenge jeg stapper i han godbiter og holder fast i halsbåndet. Problemet er ikke at han trekker seg, men at han vil hoppe og slikke dommeren ihjel. Og slikt tar seg ikke helt ut på utstilling ;p


Har endelig funnet et utsillingsbånd jeg tror kan funke. Det er et tynt retrieverbånd i lær. Jeg har satt på en egen stopper for jeg vil ikke ha helstrup. Ikke ennå i hvert fall. Når han er såpass gira blir det bare verre om han skal bli strupt i tillegg. Etter hvert, når han blir voksen og veloppdratt *host* så kan det nok tenkes det blir helstrup. Gullfarget kjettingstrup er så pent på røde hunder syns jeg.

Stopperen jeg satte på selv.
Fikk endel tips og ta med oss videre. Nå framover skal jeg prøve å bli med på ringtreningene med pinscherklubben. Ikke minst for å bli mer vant til å være rundt andre hunder i en "utstillingssetting" uten å stresse og mase.

Fine gutten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar