tirsdag 26. april 2011

Blodspor for første gang

I påska fikk Pax prøve seg på blodspor for første gang. Jeg har heller ikke prøvd dette før, så det ble nyinnlæring for oss begge, hehe. Men jeg har lest litt om det og tenkte jeg fikk benytte terrenget rund hytta når vi først var der.



Uansett. Tok med merkebånd, ketchupflaske med blod og en rå kotelett som sporslutt og belønning ut i skogen. Laget oppspark og blodet godt der. Merket med bånd og la ut spor. Brukte godt med blod for å være sikker på å fange interessen. Sporet ble vel ca 25 meter.

Sjekker ut "feil" side av treet. Ikke noe spor der.
Frode hadde gått litt bortover stien med Pax og satt og ventet rundt en sving. Jeg brydde meg ikke om liggetid denne gangen. Nå skulle Pax bare forstå hva det gikk ut på. Jeg hentet han, satte på sporlina og gikk "tilfeldigvis" i retning oppsparket. Frode gikk bak meg og var fotograf. Pax han fant oppsparket selv og interessen var det i hvert fall ingenting i veien med. Han snuste lenge i oppsparket og undersøkte nøye. Så begynte han å følge sporet. Litt nølende og undrende. Hva var dette for noe liksom? Stoppet og kikket spørrende på meg, men jeg forholdt meg passiv. Så fortsatte han videre. Tempoet var rolig og fint.

Hva gjør jeg nå da?
Der var sporet igjen jo!
Jeg burde nok kanskje latt sporet ligge litt før vi gikk det likevel. Lukta fløyt nok endel utover og et stykke gikk han endel til siden av sporet. Men han fant innpå igjen og sporet helt til slutten. Belønningen hadde jeg lagt i en boks og dryppet litt blod på lokket. Dette fordi at ikke den skulle bli stjålet i mellomtiden. Hadde vel ikke skjedd på den korte tiden i dag, men seinere når sporet skal ligge noen timer kan det jo skje. Så jeg måtte vise han belønningen før han skjønte hva det var. Men da gikk lyset opp og det var veldig stas med kotelett :) Ble jo frokosten hans også den dagen.

Belønningen falt i smak!

Litt seinere la jeg ut et spor til. Det gikk ikke like bra. Han forsto helt klart hva han skulle gjøre og ble superivrig. Og det var jo bra. Men jeg hadde undervurdert ham og et alt for enkelt spor med for kort liggetid. Så han spratt hit og dit, prøvde seg på overvær (da holdt jeg igjen i lina til han satte nesa i bakken igjen) og fant slutten mest på flaks. Som motivasjonsspor funket det likevel flott.

Neste spor skal få ligge en liten stund slik at lukta ikke er "over alt" lenger. Da må han konsentrere seg mer og blir foråpentligvis mer spornøye. På det første sporet hadde han jo et supert tempo. Blodspor var uansett veldig gøy for oss begge, så dette skal vi fortsette med :)

Klar for mer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar