søndag 28. oktober 2012

Litt innetrening (film)

Tok en liten treningsøkt på kjøkkenet her en kveld. Filmet litt, morsomt å se hvordan det ser ut.
Vi trente på litt forskjellige rallylydighetsøvelser. Hovedsakelig fotgåing, sitt foran og utgangsstilling med inngang fra både høyre og venstre, og sitt/dekk i utgangsstilling.Vi har litt dobbelkommandoer(både stemmekommando og håndsignal) men det er ikke så farlig, for det er lov i rallylydighet. Det er egentlig litt trangt på kjøkkenet til å trene på dette, men ute er det masse snø og stua er sperret av pga oppussing.(Skal foresten ha en bedre kameravinkel neste gang, vi forsvinner ut et par ganger ;p)

Det er mye å fikse på enda, men til at vi aldri egentlig har trent hverken systematisk eller målretta synes jeg han er flink, treningsgleden er det i hvert fall ingenting å si på :)  Possisjonen hans i fvf er jeg stort sett veldig fornøyd med. Og sittene når vi stopper. Synes også han skifter posisjoner mellom sitt og dekk fint. Vi må rette opp skjeve sitter både foran og i utgangsstilling, trene mer på stramme venstresvinger uten at han setter seg, og generelt kvalitetssikre kommandoene bedre. Det hender han blander litt. Og så dekk selvfølgelig.



Da vi startet på kurs i høst oppdaget jeg at dekk tydeligvis har blitt kjempevanskelig. Merkelig, han kunne det før, både inne og ute, men nå var det blitt nesten helt umulig. Tror ikke det har med ekkelt underlag å gjøre heller, for han er ikke vanligvis pinglete på sånt. Fjollegutten. Jaja, vi startet på nytt :) Fant fram klikkeren og belønnet masse frivillig dekk. Fokuserte mest på å gjøre det morsomt, dekk skulle bli superkult. Hvor og hvordan han dekket var ikke så farlig, bare han dekket. Så la jeg på kommando, det gikk greit, han "kan" den jo fra før. So far so good. Nå kan han det ganske bra innendørs. Ute eller i ridehuset hvor vi er på kurs er fortsatt vanskelig, men det går framover der også. Der har vi kommet så langt at han legger seg på kommando. Han ligger kun akkurat så lenge at jeg rekker å klikke, men det er da framskritt. Tidligere var det absolutt helt fullstendig uaktuelt å legge seg ned der, hehe. Rare bikkja.

Etter hvert har jeg også begynt med dekk og bli (eller "vent" som er kommandoen vi bruker) mens jeg går litt fram og tilbake og rundt ham. Det går også stort sett bra. På filmen har han litt høye albuer i starten, men det pleier ikke å være et problem. Innendørs i hvert fall :p Nå er det "bare" å få han sikrere på både dekkommandoen i seg selv, og dekk og bli, og ikke minst generalisere slik at han kan utføre det andre steder enn inne. Han er uansett veldig moro å trene med for tida :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar