onsdag 23. februar 2011

Hverdagslydighet og nytt kurs


Nå er kurset i hverdagslydighet nesten over. Der fokuserte vi på kontakt, innkalling, gå pent i bånd, hilsetrening (være rolig når vi gikk bort til folk) aktivisering, rotrening og slike praktiske ting det er greit å kunne i hverdagen.

Den største utfordringen for Pax var å være rolig og ikke pipe i nærheten av de andre hundene. Det ble mye bedre i løpet av kurset, men ikke helt bra ennå. Hjemme har vi trent mye på kontakt og gå pent i bånd/ fot. Det har han blitt ganske flink på. I dag gikk han fot med kontakt forbi en dame og en gjeng skravlende tenåringer, og i går forbi en dame med barnevogn. Flinke gutten :) Så lenge godbitene kommer tett går det fint.

Stirrekonkurranse



Innkalling har vi også trent på når vi er på tur i skogen og i hagen. Det går brukbart, men jeg tør ikke slippe han uten langline på helt ennå. "Bomull - i -øra - syndromet" er aktivt om dagen :p

Jeg liker å gå kurs, så nå har jeg meldt oss på et nytt. Det er et klikkerkurs/triksekurs på Trondheim Hundeskole. Og det holdes innendørs! :D Første kveld er på mandag, så da får vi desverre ikke med oss siste kvelden på hverdagslydighetskurset. Menmen, sånn ble det nå. Gleder meg til å lære mer om klikkertrening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar